ADANA / YÜREĞİR - Efendi Halil Ortaokulu

Efendi Halil Ortaokulu

ULUBATLI HASAN MAH. 3016 SK. EFENDI HALIL ORTAOKULU BLOK NO: 54 YÜREĞİR / ADANA
Vizyon
Takım ve Ekip Olmayı Başarmış , Eğitim ve Öğretimde Türkiye´ye ve Dünyaya ; Yarınların Liderlerini Yetiştiren ,Çağdaş Bir Kurum Olmak.
Misyon
Ulusal ve evrensel değerlerle donanmış ,özgüveni gelişmiş , sorumluluk alabilen iletişimde başarılı, bilimsel düşünebilen, gelişim ve değişime açık, öğrenebilen, araştırmacı ,üretken, yaratıcı , topluma ve çevreye saygılı,mutlu olmayı bilen,Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkan öğrencileri topluma kazandırmaktır.
Başarılar
Klima-Kalorifer
Ulaşım
Kozanyolu Caddesine hareket eden Kiremithane Kabaktepe,Kiremithane PTT Evleri dolmuşları,mavi canlar,ve belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Okulumuz ile Ulubatlı Hasan İlkokulu arasında servisimiz mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Okulumuz,Ulubatlı Hasan Mahallesi´nde bulunmaktadır.Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illerimizden ve Adana´nın İmamoğlu,Kozan,Feke,Aladağ gibi ilçelerinden göç etmiş vatandaşlarımızın bulunduğu bir yerleşim yerindedir.20-25 yıllık müstakil evlerden oluşan bir mahallededir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Adana´nın merkez Yüreğir İlçesi´nde olup çarşı merkezine 5 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz öğrencileri Hapkido Dövüş Sanatları Türkiye Şampiyonasında 2 dalda Türkiye Birinciliğini ve Bocce oyunlarında 9 dalda Adana Birinciliğini kazanmıştır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz Tübitak 4006 Bilim Fuarına başvurmuş ve başvurumuz onaylanmıştır. 30 Nisan 2018 tarihlerinde okulumuzda Bilim Şenlikleri düzenlenmiştir.2019 yılı 4006 Bilim Fuarı başvurumuz onaylanmıştır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda hala "Elimden Tutar mısın?",´Yüreğir Yüreğimizdir´ Projeleri uygulanmaktadır.
Okulumuz ortaokul kademesinde 24 sınıf bulunmaktadır.